Hvad er baggrunden for, at fodens langsgående sener mister smidigheden

Oprindeligt er vi genetisk udviklet til som samlere eller jægere at gå barfodet på hårde ujævne stier, hvor fodens sener konstant ville være aktive. I dag går vi på helt plane overflader og med snævre sko, som ofte er forsynet med en fikserende svangunderstøtning, hvilket giver en stærkt reduceret bevægelse af fodens langsgående sener. Hertil kommer, at vi bevæger os meget mindre p.g.a. bil, fjernsyn, stillesiddende arbejde o.s.v. Årsagen skal således findes i den ændring, vi har foretaget med vor moderne livsførelse.

Ortopædi med bevægelse

Bevægelse, bevægelse og atter bevægelse i forbindelse med dynamisk trykfladeaflastning er fundamentet i den ortopædi, der ligger bag udviklingen af MEDICOVI-sålerne. Den sensoriske vandfyldte massagesål, som danner oversålen i MEDICOVI-Twin-heels provokerer under belastning konstant foden til bevægelse.

Ny unik teknologi har åbnet for denne nye effektive form for ortopædi med bevægelse og dynamisk trykfladeaflastning, som i stor udstrækning modvirker de gener, der opstår som følge af den moderne livsførelse, hvor et af de største problemer netop er den manglende bevægelse af foden og hele bevægeapparatet. Således anbefaler alle læger i dag, at man motionerer så meget som muligt.


Har man fået en operation, vil man i dag i langt de fleste tilfælde blive hevet op af sengen samme dag, så man ikke mister styrken af musklerne, og således at blodomløbet aktiveres gennem bevægelse.


Har man brækket en arm og fået en gipsbandage, vil der, når gipsen kommer af, gå et godt stykke tid, før armen igen får sin normale muskelstyrke. Fikseringen af armen og hermed den mindre bevægelse, vil meget hurtigt reducere armens muskelstyrke.


De samme forhold gælder naturligvis for foden, hvor:


Obs!! Enhver fiksering af foden reducerer både senernes elasticitet
og blodomløbet til hælen

Den normale ortopædiske fiksering af foden

Man skal være meget opmærksom på at sko og især regulerende skoindlæg med understøtning under svangen i stor udstrækning fikserer foden, og hermed reducerer både senernes elasticitet og blodomløbet til hælen.

 

Tilbage